Šlepetė ant laimingiausio pamišėlio pėdos



Tai - tokia graži Indonezijos sala, kurią daug kas vadina rojumi. Turbūt dėl to, kad ten visada šviesu ir šilta, lyg tai būtų išskirtinis rojaus bruožas. Bet galbūt padangių karalystei reikia kažko daugiau?


Ten kokosų palmės linguoja šilto vėjo glėbyje, ten netyla cikadų koncertai, o besišypsantys žmonės basi braido ryžių laukuose.  Balyje daug balų, nes lyja kone kasdien, tad ir auga viskas kaip pašėlę.

Jei pragare kartais padvelkia rojaus obuoliais, gal ir tos palaimintosios vietos turi juodų dėmių? Tokia jau mūsų prigimtis – ieškoti saulėje dėmių. Todėl į antrą savaitę rojuje imu svarstyti: ar gali supykinti nuo penkių, dešimties šaukštų cukraus? Ar ne todėl užsinorime lašinių, kai per mus per ilgai pumpuoja saldžiaisiais drakono vaisiais ir mangais? Pats aptirpęs ir aptingęs jau nieko nesugalvosiu, todėl einu aiškintis būties prasmės reikalų su vietiniais.

„Ar kartais tau nenusibosta rojuje, Vajanai?“, - klausiu savo pakeleivio, lydinčio po gražiausias salos vietas (taip, ten esama ir negražių). Jis paskubomis purto galvą, bet paskui susimąsto. Mes pažįstami jau trys dienos, vis pasikalbama apie gyvenimo prasmę, malonius ir nemalonius dalykus. Anądien šnekėjomės apie šaltį, kuris Vajanui reiškia 16 laipsnių aukščiau nulio Celsijaus skalėje.

Pasakodamas jam apie 30 laipsnių šaltį pasijuntu lyg Baronas Miunhauzenas, skiedžiantis sodiečiams apie vyšnią, išaugusią elniui tarp ragų. Pašnekovas mandagiai linksi, bet matau: netiki, tiesiog nepajėgia to jausmo įsivaizduoti. Ir kam apskritai kvaršinti galvą tokiais verbaliniais eksperimentais, kai gyveni aštuoni laipsniai į pietus nuo pusiaujo?


Mūsų žmogus atogrąžose

Šiandien noriu sužinoti, kaip rojaus gyventojas įsivaizduoja laimę. Jam jau daugiau trisdešimties, turi žmoną ir dvi dukras, bet dar nė sykio nėra išvykęs iš savo salos. O kam? Čia yra viskas, ko jam reikia. Vis atsiranda žmonės (tokie kaip aš) iš tolimų kraštų ir prašo parodyti šią gražią salą. Vajanas supranta, kad kitur – ne taip gražu, kaip Balyje, antraip ko jie visi čia važiuotų? Ir ar būtina kažkur belstis, kad savo akimis įsitikintum, jog tavo gimtinė – pati nuostabiausia.

Bet kalbėdamas apie laimę jis štai ima krapštyti galvą. Nuo kaktos pabyra ryžių grūdeliai, prilipdyti ten per rytinę maldą. Ryžiai byra, Vajanas galvoja. „Žinai, anksčiau mums viskas aiškiau. Šeima, maldos, žemė. O dabar – daug visokių daiktų atsiradę, ir norų daugiau vis kyla“, - atsako kiek sutrikęs.

Kalbamės apie tas daiktų krūvas, kurias žmogus kaip tas mėšlavabalis kaupia ir stumia priešais save per gyvenimą. Vieni jo draugai svajoja apie naują motorolerį, kiti – naujesnę mašiną, o štai Vajanas norėtų dviejų kambarių svečiams priimti. Šis vyras supranta, kad jam labai pasisekė – prieš keletą metų susitiko lietuvį verslininką. Ta pažintis apvertė jo gyvenimą.

Daug metų bankui vadovavęs Antanas Danys su šeima vėliau įsikūrė Balyje ir ieškodamas vairuotojo sutiko Vajaną. Patikimas, nuoširdus, gabus kalboms ir salą puikiai pažįstantis vyras vėliau tapo pirmuoju Balio kelionių vadovu, kuris dirba beveik vien su lietuviais.

„Labas, kaip sekasi?“, - klausia jis čiupdamas lagaminą Denpasaro oro uosto atvykimo salėje ir plačiai šypsosi, aiškiai patenkintas viskuo, kas vyksta. Šia saulėta diena, savo lietuvių kalba, mumis, atvykusiais su juo praleisti kelių dienų. Į tėvynę grįžęs buvęs darbdavys Antanas vis parekomenduoja tautiečiams Vajaną, klientai vis važiuoja, tad galima galvoti ir apie savo verslo plėtrą. Kulinarines kultūrines keliones po salą mažoms grupėms. Daugiau jam ir nereikia: kad viskas vyktų, taip kaip vyksta, kad būtų pinigų dukrų mokslams. „Kai kurie mano draugai nuolat skaičiuodami, kiek trūksta  naujam telefonui, grotuvui ir mopedui pasidarė nelaimingi, nes pamiršo esmę. Man taip nenutiks“, - lyg mane, lyg pats save įtikinėja Vajanas.

Šioje palyginti su kitomis Indonezijos vietovėmis saloje šeimos pajamos per mėnesį sudaro 500-700 eurų. To daugeliui visiškai pakanka, nes anksčiau pajamos buvo gerokai kuklesnės. Ilgą laiką Balį lankė taupūs turistai su kuprinėmis ant pečių, vėliau prasidėjo viešbučių ir masinio turizmo bumas, kurį pristabdė tragiški bombų sprogimai Kutoje 2002 metais.

Naują lankytojų bangą sukėlė Holivudo filmas „Valgyk, melskis, mylėk“ su Julia Boberts. Laimingiausia filmo dalis nufilmuota nuostabaus grožio Ubude – toks salos viduryje dunksantis gražus regionas, į kurį atvykusios baltaodės moterys tampa dar dvasingesnės, linksmesnės ir būtinai sutinka savo išrinktąjį. Bent jau to paslapčia tikisi tam tikra dalis keliautojų. Balyje išties gali sutikti daugybę vienišų ar dviese keliaujančių moterų.



Tvarka galvoje ir širdyje

Dvasingumas čia išties tvyro tirštame tropikų ore. O gal ir meilė. Kaip kitaip paaiškinsi tas languotomis marškomis aprištas šventas skulptūras ir medžių kamienus. Kur pažiūrėsi – šventyklos, dievai, dievukai ir tyškiaspalvių gėlių aukos visai tai padangių gvardijai. Šiva, Višnu, Ganešas ir kiti. O taip, čia per klaidą patekusiam nelabajam nuo to visuotinio šventumo turėtų svilti padai ir šonai.

Kiekviena šeima, statydama sau namus, pirmiausia turi įrengti savo sklype šventyklą, palikti plotą sodui, o jau tada planuoti gyvenamąją dalį. Tai – įstatymas, kurio visi mielai laikosi. O tas juodas vulkaninis akmuo, iš kurio skaptuoja šventyklų sienas ir šventųjų figūras, dievams irgi patinka. Siųsdami lietų ir saulę, jie greitai paverčia žmogaus nutašytus objektus peizažo dalimi: viskas paruduoja, pažaliuoja, apauga samanomis, bromelijomis ir lianomis. Tik melskis ir medituok pamiršęs laikinojo pasaulio gundymus ir jo pasakiškai žemas palūkanas.

Gera tvarka, išmėginta ir patvirtinta tūkstančius metų. Todėl vietiniai labai ramiai reaguoja į mano tingius mėginimus išprovokuoti diskusiją religine tema. Buda? Jėzus? Mahometas? Tai mielai prašom, Dievas – vienas, kelių į jį daug, mes kadaise radome tiesiausią, bet jei kažkam norisi pasivaikščioti aplink – puiku, bet galų gale visi susitiksime ten pat.

Tvarka galvose ir sieloje. Tvarkos daugiau ir aplinkoje, ypač jei lygini kitas salas bei panašių platumų kraštus. Balyje  nusistovėjusi tvarka ir renkantis naujagimio vardą. Dar ten nenuvykęs ir tik susirašinėdamas pastebėjau kelis besikartojančius vardus.

Maniau, gal tiesiog populiarūs, bet ne – yra visa sistema. Pirmagimis, tiek berniukas, tiek mergaitė, bus Vajanas, Gede arba Putu. Antras gimęs gaus Made arba Kadek vardą. Trečiasis – Nyoman arba Komang, o štai ketvirtą belieka pavadinti Ketut. Jei dievai docanoja daugiau, nei keturis, ratas sukamas iš naujo. Kūdikis gauna Vajan Balik vardą – suprask, Kitas Vajanas.

Pirmas kartas per 30 metų

Tą vaikų ir vardų sistemą vardų reikalą jau žinau, kai mus keturis susodinęs į savo pripučiamą plaustą ir mostelėjęs ranka į baltai putojančią upę vyras išdidžiai prisistato: Ketutas. „Ketvirtas“, - sakau, rodydamas jam plaštaką su vienu užlenktu pirštu. Jis patenkintas šypsosi.

Kai mosuodami irklais ir mėgindami neapvirsti, bet tuo pačiu nepamiršdami pasigrožėti kriokliais šniokščiame žemyn upe, man ramybės neduoda mintis, kad kažkur esu jį jau matęs. Žinoma, tai neįmanoma, šioje saloje esu pirmą kartą, o jis kaip ir daugelis vietinių iš jos kojos nėra kėlęs. Bet vis dėlto?




Atsakymas nušvinta galvoje prieš pat tą įvykį. Taigi čia Neckė! Tas savimi ir pasauliu patenkinta miela japoniška figūrėlė. Plikas pakaušis, juoko raukšlės apie akis, pilvukas, liudijantis apie polinkį į žemiškus malonumus. Nušvitimo palaimą nutraukia veidą aptaškę purslai – patekome į galingą slenkstį. Kažkas už nugaros pūkšteli, o plaustas pasvyra į priekį. Ketutas iškrito! Mes likome vieni be gido ir dabar smagiai pašūkaudami lekiame pasitikti lemties šia pašėlusia tropikų upe. Nuokis baigiasi greičiau, nei mums norėtųsi – plaustą pačiumpa kitas vedlys, o mus netrukus pasiveja šlapias ir laimingas mūsiškis. „Ketutas iškrito!“, - šią angliškai tariamą frazę tą popietę girdėsiu dar trisdešimt kartų.

Jam tai – didelis įvykis, jokios gėdos ar nepatogumo. Ir išties, juk smagu. Tai sakydamas jis skaniai juokiasi, į tą garsą įpindamas ir savo nuostabą ir lengvą priekaištą dėl mūsų nevikraus irklavimo, ir padėką aukščiausiajam už šį laimingai pasibaigusį nuotykį. Ketutas pirmą kartą per trisdešimt metų iškrito iš turistų plausto! Visas Balis netrukus žinos šią naujieną.

Tolyn nuo civilizacijos

Balis, koks jis bebūtų dvasingas ir gražus, jau dabar yra kiek įsitempęs nuo tų dvasingumo ir grožio ieškotojų, plūstančių iš Europos, Amerikos bei Australijos. Sala surenka kone 60 procentų visų į Indoneziją atvykstančių turistų. Pagrindiniuose ir net nuošalesniuose keliuose nuolat susidaro spūstys. Ten žmonių išties daug, ir nuolat daugėja.

Tad norint pajusti tai, ko čia nebebus, reikia plaukti toliau. Pradžiai – kaimyninė Lembognano sala. Kai kas sako, kad ten aplinka tokia, kokia Balyje buvo prieš 20 metų. Sala išties ramesnė, tačiau ieškantiems dar ramesnės aplinkos tenka traukti tolėliau. Kol kas masinio turizmo nepasiglemžta, baisiai prastų vieškelių išvagota yra kaimyninė Penidos sala.




Kai pasakau apie planus ten plaukti viešbučio šeimininkė net suploja delnais: tai jos sena svajonė. Ketut, toks jos vardas, prisimena ten buvusi vaikystėje, o paskui kažkaip vis neprisiruošė. Ši Ketut – tikras viešbučių verslo angelas. Pati su dviem padėjėjom prižiūri anuos keturis namukus, virtuvę, baseiną ir sodą. Vis kruta, vis bėga, kažką nuolat tvarko kaip kokia Žemaitės aprašyta valstietė. Tačiau ji nėra kažkokia vargo pelė, nenutuokianti apie pasaulį. Kas, kad nebuvo toliau Balio? Kam jai keliauti į pasaulį, jei pasaulis nuolat lanko ją pats?

Ketut kotedžai išgraibstomi mėnesių mėnesiais į priekį, o išvykdami turistai internete rašo pagyrimus šiai nuostabiai vietai ant kalvos, iš kur atsiveria salos pliažų ir Balio ugnikalnių vaizdai. Ji turi tvirtą nuomonę apie Putiną, Trumpą ir kitus veikiančius asmenis, prie progos pašmaikštauja apie amerikiečių, australų ir europiečių tam tikrus įpročius išvykus atostogų.

Jos brolis, mus veždamas į prieplauką, kelionei įbruka kelis šviežius mangus ir pažada vakare atvežti visą  krepšį. Dabar pati jų branda, todėl ir tų įkyrių musių aplink tie daug – paaiškina. Valtis laukia šalia geltono kabančio tilto, tiksliau, tos vietos, kur jis dar neseniai kabėjo. „Sugriuvo praėjusią žiemą, nes senas buvo. Nieko, dabar naują geresnį pastatys“, - pasakoja vyriausias Ketut šeimos brolis. Jo vardą patys žinote.

Kojomis į priekį stebuklo link

Ir Ketut, ir Vajanas primigtinai siūlo apsilankyti Goa Giri Putri. Sako abu ten plauksiantys, kai tik bus proga – neįtikėtina vieta. Mums Indonezijoje jau rodė visokių šventyklų: su šikšnosparniais ir be jų, su šimtais laiptų ir šventų nendrių stogais, todėl dar kiek abejojame.

Dvejonės tik sustiprėja, kai išsinuomoję sarongus (tokie šventi sijonai, be kurių neįleidžia į maldos namus) vėl kopiame kaitroje laiptais. Viršuje – ūksminga marmuru dengta aikštelė. Žmonės meldžiasi, smilkalai smilksta, varpelis skamba. Turėklais apačioje karstosi beždžionės, dar žemiau įlankoje supasi spalvingi katamaranai. Viskas labai gražu, bet kur stebuklai?

Jaunas dvasininkas, lotoso poza įsitaisęs ant pakylos, nužvelgia mudu ir paklausia tradiciškai: „Iš kur esate?“. Išgirdęs apie Lietuvą akimirkai susimąsto ir taria: „Vilnius“. Būta čia mūsiškių, ir ne vieno. Tada draugiškai ištiesia cigarečių pakelį ir žiebtuvėlį: „Gal norite?“. Mes nenorime, todėl jis atsistoja, pamirko sidabruotą šepetuką į kibirėlį ir aptaško mums kaktą, smilkinius, kaklą. Tada tse vietose prilipdo ryžių, o už ausų užkiša geltonų gėlių žiedus.




Suprask, šitie du jau paruošti kelionei. O taip, mes pasiruošę, bet kur eiti? Kitas baltai apsirėdęs dvasininkas atitraukia kažkokią languotą antklodę kampe ir maldininkai vienas po kito neria į atsivėrusį plyšį. Kai ateina mano eilė suprantu, kad nei stačias, nei klūpsčias, todėl urvu leidžiuosi kojomis į priekį. Ten ankšta, bet akmenys nusvidinti prieš mane lindusių tūkstančių kūnų. Pamažu ertmė platėja, kol virsta koridoriumi, o šis – plačia alėja, vedančia į stebuklą.

Kaip ta mergaitė su naktiniais, įlindusi į spintą, eglės spygliu įsidūrusi pirštą ir atradusį kelią į Narniją, trinu kumščiu akis  negalėdamas jomis patikėti. Čia ne šventykla, čia kažkoks požeminis miestas, kur tilptų mūsų  Arkikatedra, Šv. Onos bažnyčia ir dar vietos mašinoms pastatyti liktų. Navos šakojasi, kyla į viršų, aplink – šventieji skėčiai, varpeliai, žibintai. Kažkas murma maldas, tolumoje čiurlena vanduo, pro šalį praslenka didelis geltonas šuo, tamsiame kampe iš smėlio kalas žalias daigas. Kažin, ar Alisa įkritusi į duobę, tą dieną stebėjosi taip pat ilgai, kaip mes?

Ketut su Vajanu teisūs – salą vertėjo aplankyti vien jau dėl šitos vietos. Ji šventa induistams, tačiau vietos čia tiek daug, kad kita urvo pusė priklauso kitai religijai. Nuo lubų pakibę raudoni žibintai. Kitoke veidai ir maldos kitos. Čia garbina Konfucijų.

Į pasaulį grįžtu jau galva pirmyn, ir tai kažkuo panašu į gimimą. Veidą nušviečia vėlyvo ryto spinduliai, ausyse suskamba paukščių giesmės, o šnerves pakutena sūrus vėjas. Dardėdami gilyn į nuostabią salą duobėtais kelio viduryje sutinkame kaimo kvailelį. Perteklinio laimės jausmo užvaldytas jaunuolis nesitraukia. Jis pasileidžia vieškeliu klykaudamas kaip gervė ir dar ilgai bėga kaitroje prieš mašiną juokdamasis. Turbūt įsivaizduoja, kad jį kažkas vejasi, bet negali pagauti. Juokiasi ir mūsų gidas su vairuotoju, panašiai kaip aną savaitę valtininkas Ketutas, iškritęs iš plausto.

Užsuptas ir užsnūdęs mašinoje sapnuoju, kad esu šlepetė ant laimingiausio Žemės pamišėlio pėdos.














Komentarai

  1. Prašome perskaityti ir susisiekti su dr. Saulėta, jei jums reikia stiprios meilės burtų, kad išspręstumėte nutrauktus santykius.
    Kai buvau šešis mėnesius nėščia su savo antruoju vaiku, išsiskyriau su vyru. Nuo tada, kai mūsų vaikas buvo pastojęs, mes nesutarėme ir ginčijomės, ji nebemylėjo jokios meilės ar pasitikėjimo juo, todėl jis mane išsiskyrė. Ir visas šias švilpukus, aš išbandžiau visas skirtingas priemones jam susigrąžinti, taip pat išbandžiau keletą skirtingų stebuklingų ratų savo gyvenamojoje šalyje, tačiau nė viena iš jų negalėjo grąžinti Tomui manęs. Tik daktaras Sunny garantavo skubų 48 valandų magijos rinkimą ir patikino, kad mano vyras vėl bus su manimi. Rašau norėdamas padėkoti ir padėkoti už pažadų laikymąsi ir už tai, kad panaudojote savo talentingas ir dideles jėgas, kad sugrąžintumėte jį namo. Man buvo malonu žinoti, kad jūs specializuojatės meilužių sujungime. Ačiū, pone, kad padėjote man blogiausiais gyvenimo laikais, kad buvau toks puikus magijos magas ir kad jis man suteikė meilės magiją, kuri man tiek santuokos metu atnešė tiek džiaugsmo. Mano vyras grįžo ir pažadu niekada daugiau manęs nepalikti. Jei abejojate jo galimybėmis, patikėkite. Jūs turėtumėte turėti galimybę. Tai atsiperka taip, kaip net negalėjote įsivaizduoti. Jei šiuo metu esate stipresnis ir jums reikalinga stipri ir skubi meilės meilė, kad sugrąžintumėte maloniai susisiekusį dr. Saulėta, šiuo metu yra vienintelis atsakymas atkurti nutrūkusius santykius ar santuoką. drsunnydsolution1@gmail.com arba „Whatsapp jam“ telefonu +2349030731985. Ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tai liudijimas, kurį visiems pasakysiu išgirsti. Esu vedęs 4 metus, o penktaisiais santuokos metais kitai moteriai užkeikimas atėmė mano meilužį iš manęs, tada vyras paliko mane ir vaikus, ir mes kentėjome 2 metus, kol turėjau omenyje įrašą šis vyras Dr.Ibinoba kažkam padėjo ir aš nusprendžiau pabandyti padėti man parsivežti savo mielą vyrą namo ir patikėkite manimi, aš ką tik nusiunčiau jam savo ir savo vyro nuotrauką ir po 48 valandų, kaip jis man pasakė, pamačiau, kaip į namus įvažiavo mašina ir štai tai buvo mano vyras, jis grįžo pas mane ir vaikus.. Štai kodėl aš džiaugiuosi galėdamas priversti kiekvieną iš jūsų, turinčių panašių problemų, susitikti su šiuo vyru, o jūsų meilužis sugrįžtų pas susisiekite su juo WhatsApp: +2348085240869, El. paštas: dromionoba12@gmail.com

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tai Kiana Hebrew.Noriu pranešti visatai, kad šiandien esu laiminga dėl burtininkės dr.Akharia, kuri sugrąžino mano vyrą pas mane, kai maniau, kad jo praradau amžiams.Tą ištikimą dieną pamačiau seriją liudijimai internete apie jo teikiamą pagalbą skaudantiems širdžiai, todėl nusprendžiau susisiekti su juo dėl vyro, kuris mane paliko be žodžių, kai jam išpasakojau visas savo problemas, jis patikino, kad vyras grįš namo pas mane, tam tikru momentu aš juo tikėjau ir padariau viską, ko jis prašė... mano didžiausiai nuostabai mano vyras, kuris atsisakė su manimi susitikti, atėjo į namus ir verkė prašydamas atleidimo, o dabar mes laimingai gyvename kartu su didele meile. rūpintis iš jo. Ar turite problemų santykiuose? Jūsų partneris išsiskyrė su jumis, o jūs vis dar mylite ir norite jį susigrąžinti? Ar turite problemų dėl savo finansų? Dr.Akharia yra atsakymas į visas jūsų problemas, susisiekite su juo el. paštu: doctorakharia@gmail.com arba WhatsApp: +2347014241417

    AtsakytiPanaikinti
  4. Negaliu nustoti dėkoti DR WALE už tai, kad padėjo susigrąžinti mano merginą, kuri paliko mane dėl kito vyro savo darbo vietoje. Buvau šokiruotas, kai ji išsiskyrė su manimi ir man reikėjo pagalbos, bet viskas, ką padariau, kad atgaučiau jos nugarą, nepavyko. . Jei ne DR WALE, su kuria susipažinau internete, įsikišimo, nebūčiau susigrąžinęs savo merginos, nes DR WALE paruošė meilės burtą, kuris per kelias dienas ją sugrąžino pas mane. Myliu savo merginą ir džiaugiuosi, kad vėl ją susigrąžinau. Ačiū, DR WALE, ir pažadu pasidalinti savo patirtimi su jumis su visais, kad visi, kuriems reikia pagalbos, taip pat galėtų gauti pagalbos, nes jūs esate geras ir nuostabus žmogus, kurį Dievas atsiuntė padėti tiems, kuriems reikia pagalbos. jo kontaktinė informacija, jei jums prireiktų jo pagalbos. WhatsApp / Viber: +2347054019402 arba el. paštas: drwalespellhome@gmail.com

    AtsakytiPanaikinti
  5. DR WALE gimė gabių ekstrasensų šeimoje. Jo tėvas mokėjo skaityti mintis ir mėgo sakyti žmonėms, ką jie galvoja. Jo mama taip pat mokėjo skaityti mintis, bet turėjo aukštesnę galią. Ji buvo palaiminta gebėjimu susikoncentruoti į žmogaus troškimą ir jį įgyvendinti!
    Ar gyvenime reikia rasti pusiausvyrą ir laimę?
    Įgyvendinti savo gyvenimo tikslą ir likimą?
    DR WALE ir septintoji dvasia, dar vadinama didžiosiomis galiomis, pasiruošusi atsakyti!!
    1. Pataisykite nutrūkusius santykius ir atkurkite santuokas (sujunkite įsimylėjėlius)
    2. Sugrąžinkite prarastą meilę (buvęs meilužis)
    3. Magiškas žiedas ir dvasinė apsauga,
    4. darbas Paaukštinimas ir palankumas,
    5. Išvyk piktąją dvasią ir raganavimą,
    6. Šlovė ir turtas,
    7. Atšaukti teismo bylas, skyrybų bylas ir skolų panaikinimą
    8. Vaistažolės nuo LPL ir lėtinių infekcijų bei ligų,
    9. pinigų ritualai,
    10. Sugrąžinti pavogtas prekes ir likimo išieškojimą,
    11. Greita pardavimo dalis prekybininkams,
    12. Būkite paaukštinti darbe,
    13. Susituok su tikrąja savo gyvenimo meile,
    14. Proto valdymas ir skaitymas,
    15. Atšaukite nukentėjusių asmenų keiksmus ir sustabdykite blogus sapnus,
    16. Atsisakykite blogų įpročių dalies,
    17. Surask tikrą meilužį,
    18. Vaisingumo žolės,
    19. Nustokite sukčiauti partneriu,
    20. Apsivalymas nuo nesėkmės (pašalinkite blogus burtus)
    21. Nukreipkite ateities problemas... ir t.t
    WhatsApp / Viber +2347054019402 arba
    paštas: drwalespellhome@gmail.com

    AtsakytiPanaikinti
  6. Sveiki visi, mano vardas Dalia Sabonytė. Taip pat esu čia, kad padėkočiau daktarui Isikolui, kurį Dievas panaudojo sugadindamas mano padėtį ir sugrąžindamas džiaugsmą bei laimę mano namuose. Aš praradau savo vyrą dėl moters užsienyje, kai jis išvyko dirbti į tą patį regioną, kuriame ji gyvena. Niekada nežinojau visko, kas nutiko, kol mano draugas man neatsiuntė abiejų kartu nuotraukų ir po to supratau, kad tai buvo priežastis, kodėl mano vyras atšalo ir paliko mane. Mano vyras buvo užhipnotizuotas ir valdomas, ir aš viską žinojau, kai susisiekiau su gydytoju Isikolo, kai ieškojau pagalbos ir neradau. Jis patikino mane sugrįžęs ir atgavęs mūsų meilę bei laimę, ką jis padarė, o rezultatas pradėjo reikštis po 48 valandų. Dabar aš grįžau savo vyrą ir negaliu pakankamai padėkoti daktarui Isikolo už jo sąžiningumą ir palaikymą. Tiesiog rašykite jam per WhatsApp +2348133261196 arba el. laišką adresu isikolosolutionhome@gmail.com

    AtsakytiPanaikinti
  7. Ar turite nesusipratimą su savo mylimuoju, dėl kurio įvyko išsiskyrimas, ir bandėte su juo susitaikyti, bet jis (ji) neduoda jums teigiamo atsakymo ir jaučiate, kad jūsų santykiuose kažkas ne taip ir jums reikia greito sprendimo , susisiekite su DR WALE šiandien ir pasirūpinkite, kad jūsų meilės gyvenimas grįžtų į gerąją pusę su buvusiuoju, DR WALE padėjo man atkurti ramybę mano namuose, nes mano vyras paliko mane dešimčiai mėnesių ir gyveno su kita moterimi ir niekada nenorėjo grįžo namo, bet su burtų ratuku DR WALE jis grįžo namo praėjus savaitei po to, kai DR WALE atliko galingą atkūrimo burtą. Taigi, jei jums reikia greito sprendimo jūsų santykiuose ar santuokoje, pasitelkus burtažodžius, susisiekite: WhatsApp/Viber/Telegram: +2347054019402 arba el. paštu: drwalespellhome@gmail.com

    Jis taip pat gali atlikti toliau pateiktą burtą
    1. Loterijos burtai
    2 Sėkmės burtai
    3. Rašyba laimėti bylą teisme
    4. nėštumo burtai
    ir tt.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Mano vardas Marija Aleksa. Niekada nežinojau, kad žmonės gali būti tokie malonūs, nesavanaudiški ir nuostabūs, kol DR ISIKOLO nepadėjo man išspręsti santuokos problemų. Mano sąjunga su vyru nebuvo iki metų, kai prasidėjo problemos. Tai buvo taip dažnai, kad aš puolu į depresiją ir nuolat su ja kovojau, o tuo pačiu metu mano vyras paliko mane ir pažadėjo niekada negrįžti. Tuo metu aš nežinojau, ką daryti su savo gyvenimu. Teko ieškoti pagalbos, kol mane išgelbėjo gydytojas ISIKOLO. Kai jis tinkamai pasikonsultavo, man buvo aišku, kad buvusi mano vyro meilužė nuolat juo manipuliavo, kad galėtų jį susigrąžinti. Man pasakė, ką daryti, DR ISIKOLO ir, be jokios abejonės, po 2 dienų turiu gauti rezultatą, kurio laikiausi ir jis man padėjo, o rezultatas buvo toks nuostabus. Dabar mano vyras grįžo pas mane ir mes susilaukiame pirmagimio šiltai ir laimingai. Jei turite panašių ar meilės problemų, tiesiog parašykite jam per Viber/WhatsApp +234-8133261196 arba el. paštu: isikolosolutionhome@gmail.com

    AtsakytiPanaikinti

  9. Aš ir mano vyras pastaruosius 8 mėnesius kovojome su santuokos problemomis ir mažai žinojome, kad mūsų kada nors kilusių problemų smegenys yra šeima. Problemos paaštrėjo ir galiausiai jis išsikraustė iš namų. Aš buvau vienas su savo vaikais per visas atostogas ir gyvenimas buvo apgailėtinas be jo šalia mūsų. Dariau viską, ką galėjau, kad baigčiau problemas, bet nepažangos. Taigi turėjau kreiptis pagalbos į daktarą Ilekhojie, kai pamačiau tiek daug žmonių liudytų rezultatų. Kaip visada norėjau, jis išgirdo mano verksmą ir atėjo man į pagalbą. Jis atliko susitaikymo ritualą, kuris išsprendė mūsų ir mano vyro problemas ir vėl kartu, ir vis dar stebiuosi, kai per 3 dienas gavau rezultatą, kaip jis žadėjo. Dabar naujus metus pradėjome kaip visa šeima ir esu dėkingas už jo pagalbą. susisiekite su juo dabar ir jis taip pat jūsų nenuvils, nes juo pasitiki ir patikimas. parašykite jam: gethelp05@gmail.com arba per WhatsApp: +2348147400259

    AtsakytiPanaikinti
  10. Buvau didžiausias pasaulio skeptikas. Niekada netikėjau magiškais burtais ar kažkuo panašiu, bet patikimas šaltinis (labai artimas bendradarbis) man pasakė, kad daktaras Ilekhojie yra labai veiksmingas, tai buvo vienas geriausių dalykų, kuriuos aš kada nors padariau. Mano meilės gyvenimas buvo žlugęs, išgyvenau dvi skyrybas ir buvau ant trečios slenksčio. Aš tiesiog negalėjau susidurti su dar viena skyryba. Norėjau labiau pasistengti, kad mūsų santykiai pavyktų, bet mano žmonai tai nerūpėjo. Buvau sutrikęs ir nebežinojau, ką daryti, todėl nusprendžiau kreiptis pagalbos į gydytoją Ilekhojie. Jis atliko susitaikymo ritualą ir maldavo mūsų vardu. Jis taip pat man pasakė, kad mano žmona mane myli, bet mūsų ryšys yra menkas dvasinėje srityje. Jis tai išsprendė ir dabar esame laimingi ir nebesiruošiame skirtis. Šis vyras yra tikras ir jis taip pat gali padėti jums pataisyti jūsų nutrūkusius santykius. Aš grįžau savo žmoną! Dabar kartu eisime į vedybų konsultacijas. Palieku jo kontaktą visiems, kuriems reikia pagalbos El. paštas: gethelp05@gmail.com Whatsapp/Viber: +2348147400259

    AtsakytiPanaikinti
  11. Mano vyras ir aš amžinai liksime dėkingi daktarui Ilekhojie už jo dievišką įsikišimą į mūsų gyvenimą. Su žmona pabėgome iš Somalio. Atvykome į Kanadą, gyvenimas nebuvo lengvas ir mums reikėjo daugiau lėšų, kad galėtume apmokėti sąskaitas. Mano žmona atliko keletą tyrimų internete, norėdama padėti laimėti loteriją, ir gavo patikimų savo viršininko rekomendacijų susisiekti su daktaru Ilekhojie, kuris išduoda loterijos laimėjimų numerius atlikdamas sėkmės ritualą. Susisiekėme su daktaru Ilekhojie, kuris mus informavo apie procesą, kurį sutikome atlikti nedelsiant. Atlikę sėkmės ritualą, nusipirkome ligoninės tyrimų fondo namų loterijos bilietą ir žaidėme taip, kaip nurodė daktaras Ilekhojie su skaičiais, kuriuos atskleidė. Per 2 dienas laimėjome 3 kambarių butą ir 700 000 USD grynųjų pinigų. Mūsų gyvenimas pasikeitė per savaitę ir, kaip nurodė daktaras Ilekhojie, 30 % sumos buvo išsiųsta į bet kuriuos senų žmonių slaugos namus, kad būtų galima susimokėti už apleistųjų priežiūrą. Galite kreiptis į jį ir pamatyti, kas atsitiks. Skambinkite / rašykite +2348147400259 arba el. paštu: gethelp05@gmail.com

    AtsakytiPanaikinti
  12. Po to, kai mes su vyru susituokėme, persikėlėme į kitą miestą ir abu gavome darbą, pradėjome laimingai dirbti ir gyventi kartu. Niekada neturėjome problemų, kol jo kolegė nepradėjo daryti visko, ką gali, kad atkreiptų mano vyro dėmesį. Niekada nežinojau, kas vyksta, kol jis nepradėjo miegoti ir teisintis. Viskas tapo nekontroliuojama ir galiausiai jis nustojo tenkinti mano poreikius. Tuo metu žinojau, kad man reikia pagalbos, todėl susisiekiau su gydytoju Isikolo ir viską jam paaiškinau. Jis papasakojo man viską, kas vyksta, ir pažadėjo išspręsti mano problemas, ką ir padarė. Jis paskyrė man meilės susijungimo burtą, kuris sujungė mane ir mano vyrą, ir jis pradėjo būti tokiu žmogumi, kokį aš jį visada mylėjau, vos po 48 valandų, kai daktaras Isikolo dirbo man. Dabar abu esame laimingi ir tai nebūtų buvę įmanoma, jei ne daktaras Isikolo. Susisiekite su juo, jei jums reikia pagalbos. Jo el. paštas: isikolosolutionhome@gmail.com arba rašykite jam per WhatsApp telefonu +2348133261196.

    AtsakytiPanaikinti
  13. Šiandien yra pati laimingiausia diena mano gyvenime po vienerių metų liūdesio ir liūdesio nebuvimo su tuo, kurį myliu. Stengiausi padaryti viską, ką galiu, kad padaryčiau savo mylimąjį laimingą, bet atrodo, kad tai niekada nepavyks. kaip aš viską darau veltui, bet ačiū DR WALE, kad atėjo pakeisti visus mano rūpesčius ir liūdesį Joy. Pažinojau puikų vyrą, kai perskaičiau keletą nuostabių atsiliepimų apie DR WALE ir kaip jis padėjo daugeliui žmonių sprendžiant santykių problemas. Skaičiau žurnalą, kuriame tada pamačiau ir puikių liudijimų, kuriems tada nusprendžiau negaišti laiko. Kreipiausi į DR WALE'ą ir paaiškinau jam visas savo problemas, jis liepė nesijaudinti ir patikino, kad viskas bus sutvarkyta. Aš labai tikėjau DR WALE'u, nes tikiu, kad jis negali manęs apgauti, todėl išsiunčiau jam visą savo informaciją. Tikrai DR WALE manęs niekada nenuvylė, mano vyras, kuris paliko mane visam laikui prieš metus, sugrįžo pas mane. Mes su vyru gyvename patenkinti, nes šis burtininkas mus sujungė su savo meilės burtais. Labai ačiū DR WALE už jūsų galingus burtus. išsireiškimų nepakanka norint pasakyti ačiū. Čia yra jo WhatsApp / Viber: +2347054019402 arba el. paštas: drwalespellhome@gmail.com

    AtsakytiPanaikinti
  14. Kasdien pabundu su šypsena veide dėl daktaro Ilekhojie, kuris padarė man didelę paslaugą, išgelbėdamas mano santykius nuo išsiskyrimo. Anksčiau maniau, kad turiu tobulus santykius, kol mano meilužis pradėjo vėlai grįžti namo ir kiekvieną dieną jis man duoda įvairių pasiteisinimų, tada nusprendžiau atidžiai jį stebėti, tada sužinau, kad jis turi romaną su kita mergina. Man buvo sudaužyta širdis, nes labai juo pasitikėjau ir žinodama, kad jis turi slaptus santykius ir jis ilgiau kreipė į mane dėmesį ar rodė man meilę. Man nespėjus suprasti, jis paliko mane dėl mergaitės, o aš buvau labai netvarkoje, kad praradau jį kitai moteriai. Bet dėkoju visiems, kurie įdėjo dr. Ilekhojie kontaktinę informaciją į internetą. Jis padėjo man jį susigrąžinti per 48 valandas, o šiandien mano santykiai buvo atkurti meilės ir stipraus emocinio ryšio dėka nei bet kada anksčiau. Galite susisiekti su dr Ilekhojie skambindami arba WhatsApp telefonu +2348147400259

    AtsakytiPanaikinti
  15. Keletą metų prieš ištekėdamas lošiau loterijoje ir niekada nelaimėjau didelės sumos. Aš ir toliau žaidžiau loterijoje, bet negalėjau laimėti daugiau nei 500 USD, kol nesupažindinau su daktaru Ilekhojie, kuris yra stiprus žmogus. Kalbėjausi su juo jo Whatsapp numeriu +2348147400259 ir papasakojau, kokia netvarka tapo mano gyvenimas. Jis padrąsino ir pažadėjo man atlikti sėkmės ritualą, kuris padidins mano galimybę laimėti apčiuopiamą sumą. Buvo konkrečių nurodymų, kuriuos man perdavė daktaras Ilekhojie, kurių aš laikiausi, kai jis rengė ritualą, kuris atskleidė skaičius, kuriais laimėjau 400 000 USD, ir visa tai įvyko per savaitę po to, kai pradėjau kalbėtis su daktaru Ilekhojie. Aš sumokėjau 30% jo paprašė atiduoti benamį ir raginu jus išbandyti jį su visišku pasitikėjimu

    AtsakytiPanaikinti
  16. O DIEVE!!! Labai didžiuojuosi ir džiaugiuosi galėdamas čia dalintis savo darbais, DR WALE. Aš tiesiog negaliu patikėti, kad dabar mano buvęs vyras tikrai grįžo prie manęs ant kelių ir pristato rubino rožę, maldaudamas, kad atsiimčiau jį atgal, ir jis gailėjosi ir gailėjosi, kad paliko mane ir sukėlė man skausmą po skyrybų, kurios įvyko praeitą. metų. Ir visas šis stebuklas įvyko po to, kai užsakiau skubų 24 valandų DR WALE galingą burtą, kurį jis išliejo man ir mano vyrui. Pone, šiandien esu pati laimingiausia moteris visame pasaulyje. DR WALE, tu tikrai tai padarei..Taip.. Tai stebuklas, amžinas malonumas ir linksmumas man ir mano šeimai šiandien.. Dabar esu tokia laiminga ir nežinau, kiek dėkoti ir vertinti jums, pone . Ir visam pasauliui, susisiekite su juo, jei jums reikia skubios pagalbos dabar, nes garantuota, kad jis jums padės. WhatsApp: +2347054019402 arba el. paštu: drwalespellhome@gmail.com

    AtsakytiPanaikinti
  17. Džiaugiuosi, kad esu čia ir tariu padėkos žodį daktarui Isikolo.
    Niekada nemaniau, kad vėl pamatysiu savo santuoką, nepaisant to, kad viskas jau buvo prieš mane, daktaras Isikolo atėjo man į pagalbą. Turėjau problemų namuose, dėl kurių vyras išvyko, o aš jau buvau nėščia ir man tapo sunku išsiversti be jo gyvenime. Jo šeima mane palaikė visą laiką, bet niekas negalėjo padėti mums susijungti, išskyrus daktarą Isikolo, kuris atsakė tuo metu, kai man labiausiai reikėjo pagalbos. Jis išsprendė problemą ir mano vyras grįžo namo pas mane vos po 48 valandų, nes vis dar gyveno su manimi tame pačiame mieste. Labai nuostabu, kai randi pagalbą ten, kur mažiausiai manai, kad gali sulaukti pagalbos. Dar kartą ačiū dr. Isikolo už viską, ką darote, kad padėtų žmonėms, kuriems labai reikia pagalbos. Rašykite jam isikolosolutionhome@gmail.com arba Whatsapp telefonu +2348133261196

    AtsakytiPanaikinti
  18. Vos nepraradau santuokos, kai pamačiau, kaip mano žmona tapo visiškai nepažįstama žmogumi ir paliko vaikus ir mane. Buvau toks įsiutę, žinodamas, kad padariau viską, kas įmanoma, kad išlaikyčiau savo santuoką kaip tėvas ir vyras. Siaubingos muštynės mane traumavo ir aš negalėjau tinkamai veikti kaip vyras. Aš ir toliau bandžiau išsiaiškinti, dėl ko ji padarė tai, ką ji padarė, todėl susisiekiau su gydytoju Isikolo. Nustebau, kai sužinojau, kad ją labai manipuliuoja vyras, kuris norėjo sugriauti mano santuoką su ja ir atimti ją iš manęs. Daktaras Isikolo turėjo įsikišti ir išspręsti problemą, taip užtikrindamas, kad ji buvo išgelbėta nuo tamsaus magiško žavesio, kurį jie naudojo jai. Žinojimas, kad padedamas daktaro Isikolo vėl sugebėjau suburti šeimą, teikia džiaugsmo ir esu jam amžinai dėkingas. Jo el. paštas: isikolosolutionhome@gmail.com arba rašykite jam per WhatsApp telefonu +2348133261196

    AtsakytiPanaikinti
  19. Aš išgyvenau sunkius laikus su skirtingais vyrais, atradęs tikrąją meilę ir nuoširdų priėmimą, kol sutikau savo vyrą, kuris atėjo į mano gyvenimą ir mylėjo mane žodžiais. Kartu gyvenome 2 metus ir buvome laimingi, kol kilo per daug ginčų ir išsiskyrėme. Maniau, kad galėčiau judėti toliau, bet supratau, kad esu jį labai įsimylėjęs ir man reikalingas amžinai. Neturėjau kitos išeities, kaip tik kreiptis pagalbos, todėl susisiekiau su daktaru Ilekhojie, žinodamas, kaip jam pavyko padėti kitiems. Jis skyrė man savo dėmesį ir atliko susitaikymo ritualą mūsų vardu, rezultatas pasireiškė ir jis grįžo pas mane, ir mes vėl susitarėme. Dabar meilė ir laimė sugrįžo ir galiu pasakyti tik tiek, kad tikrai vertinu daktarą Ilekhojie už nesavanaudišką pagalbą man ir kitiems visame pasaulyje. Čia palieku jo el. pašto kontaktą gethelp05@gmail.com ir WhatsApp +2348147400259

    AtsakytiPanaikinti
  20. Po to, kai mes su vyru susituokėme, persikėlėme į kitą miestą ir abu gavome darbą, pradėjome laimingai dirbti ir gyventi kartu. Niekada neturėjome problemų, kol jo kolegė nepradėjo daryti visko, ką gali, kad atkreiptų mano vyro dėmesį. Niekada nežinojau, kas vyksta, kol jis nepradėjo miegoti ir teisintis. Viskas tapo nekontroliuojama ir galiausiai jis nustojo tenkinti mano poreikius. Tuo metu žinojau, kad man reikia pagalbos, todėl susisiekiau su gydytoju Isikolo ir viską jam paaiškinau. Jis papasakojo man viską, kas vyksta, ir pažadėjo išspręsti mano problemas, ką ir padarė. Jis paskyrė man meilės susijungimo burtą, kuris sujungė mane ir mano vyrą, ir jis pradėjo būti tokiu žmogumi, kokį aš jį visada mylėjau, vos po 48 valandų, kai daktaras Isikolo dirbo man. Dabar abu esame laimingi ir tai nebūtų buvę įmanoma, jei ne daktaras Isikolo. Susisiekite su juo, jei jums reikia pagalbos. Rašykite jam per WhatsApp +2348133261196 arba el. paštu: isikolosolutionhome@gmail.com

    AtsakytiPanaikinti
  21. Esu čia, kad visus apšviesčiau apie gerus daktaro Ilekhojie darbus. Aš ir mano buvusi žmona jau 2 metus turėjome problemų ir bandėme konsultuotis ir kalbėtis su savo tėvais, bet niekas nepadėjo. Mes kovojame dėl visko ir išsiskyrimas buvo neišvengiamas, kol nepamačiau daktaro Ilekhojie apžvalgos. Susisiekiau su juo ir informavau apie savo būklę. Jis pažadėjo atlikti susitaikymo ritualą, kuris užtikrins, kad tarp manęs ir žmonos atkurtas ryšys. Jau praėjo savaitė, kai kreipiausi į jo pagalbą, o mano ir žmonos reikalai pradeda gerėti. Vėl pradėjome gyventi tame pačiame miegamajame ir abu informavome savo advokatus, kad atidėtų skyrybų planus. Dabar esu toks laimingas, kad vėl galiu džiaugtis savo žmona. Susisiekite su gydytoju Ilekhojie, jei turite problemų santuokoje. El. paštas: gethelp05@gmail.com arba WhatsApp/Telegram +2348147400259

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą